Hampaiden valkaisu kirkastaa hymyä

Julkaistu

Esteettinen hammashoito ei tarkoita pelkästään hampaiden ulkonäköön liittyviä toimenpiteitä, vaan hampaiden ulkonäön parantamisen lisäksi sen avulla voi myös korjata toiminnallisia ongelmia. Esteettisessä hammashoidossa hampaita voidaan valkaista ja poistaa värjäytymiä, vaihtaa vanhoja paikkoja uusiin, oikoa ja korjata erilaisilla kuorilla ja laminaateilla sekä korvata puuttuvia hampaita uusilla. Hampaiden kunnosta huolehtiminen kuuluu kokonaisvaltaiseen terveyden hoitamiseen, siinä missä oikea ruokavalio ja liikunta. Hampaiden valkaisu ja hymyn kirkastaminen vaikuttaa ulkonäön lisäksi myös itsetuntoon tuomalla lisää itsevarmuutta ja siten se voi myös parantaa elämänlaatua.

Hampaiden valkaisu on turvallista ammattilaisen suorittamana

Hampaat tummenevat sekä iän myötä että tiettyjen ruoka-aineiden ja juomien, kuten esimerkiksi kahvi ja tee, vaikutuksesta. Jos hampaiden valkaisu kiinnostaa, täytyy sitä ennen varata aika perustarkastukseen, koska hampaiden valkaisu tehdään vain terveeseen ja puhtaaseen suuhun. Tarvittaessa hampaista poistetaan ensin tummentumat ja tehdään hammaskiven poisto. Hampaiden valkaisun voi tehdä turvallisesti joko vastaanotolla tai kotivalkaisuna hammaslääkärin opastuksella ja vastaanotolta mukaan saatavilla muoteilla ja valkaisuaineella. Ammattilaisen opastuksella valittujen valkaisuaineiden käyttö ja saatujen ohjeiden noudattaminen on kotona tehtävässä valkaisussa tärkeää, koska huonolaatuiset valkaisutuotteet saattavat vaurioittaa kiillettä. Hampaiden valkaisun jälkeen on myös tärkeää noudattaa vastaanotolta saatuja ohjeita, jotta hampaat pysyisivät valkoisena myös valkaisun jälkeen. Valkaisun jälkeen täytyy olla kokonaan syömättä ja juomatta kaksi tuntia ja pidättäytyä kaikkien hammasta värjäävien tuotteiden nauttimisesta seuraavat kaksi vuorokautta. Hampaiden hyvä hoitaminen ja puhdistaminen ovat tärkeitä myös valkaisutuloksen ylläpidon kannalta.

Esteettinen hammashoito korjaa monia ongelmia hampaissa

Esteettinen hammashoito käsittää monia erilaisia toimenpiteitä. Sen avulla voidaan esimerkiksi hampaiden valkaisun ja värjäytymien poiston lisäksi oikoa hampaita. Hampaiden oikomishoidolla voidaan korjata muun muassa hampaiden ja leuan virheasentoja, liian ahtaita hammasvälejä, parantaa suun kiputiloja ja hampaiden ulkonäköä. Hammaslaminaateilla voidaan korjata esimerkiksi poikkeavan muotoisia ja väärässä asennossa olevia hampaita sekä parantaa niiden ulkonäköä tarpeen mukaan. Esteettisen hammashoidon alueeseen kuuluu myös vanhojen, esimerkiksi amalgaamista tehtyjen paikkojen, vaihtaminen uusiin huomaamattomiin paikkoihin ja implanttien asentaminen puuttuvien hampaiden tilalle. Jos et ole tyytyväinen hampaidesi ulkonäköön, kannattaa varata aika hammaslääkärin tai hoitajan konsultaatioon ja selvittää, mitkä toimenpiteet sopisivat juuri sinun hampaillesi.

Lisätietoa esteettisen hammashoidon palveluista voit lukea esimerkiksi Hammaslääkäriasema Diana sivuilta.


jaa